Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
pulykamell, ananász, kukorica, tejszín, liszt, őszibarack-befőtt, olaj, currypor, só |
Az 50-55 dkg pulyka- vagy csirkemellet kb. 1 centis darabokra kockázom és két evőkanál forró olajban gyorsan fehéredésig pirítom. Bőven megszórom curry-porral, kicsit sózom, és hozzáöntök egy doboz darabolt ananászt (levével együtt!), majd miután ismét forrni kezd, beleöntök 40 dkg fagyasztott kukoricát. Az egészet néhányszor megkeverve jól átforralom, hogy a kukorica is megpuhuljon benne. Amikor majdnem kész, hozzáöntök 3 dl tejszínt, amiben előzőleg elkeverek 2 evőkanál lisztet vagy keményítőt. Ezzel már csak összeforralom, hogy a leve egy kicsit besűrűsödjön. A végén, ha kell, még egy kis curryvel és ízlés szerint cukorral ízesítem. Uncle Ben gyorsrizzsel, őszibarack befőttel tálalom. A recept ebben a formában szerintem nem ismert, legalább is én még nem találkoztam vele, de részei más ételekben is előfordulnak. Rendkívül kiadós és kellemesen pikáns ízű étel, érdemes kipróbálni, eddig még mindenkinél sikert arattam vele. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|
Nagyon hasonlít az ananászos malacomhoz. Elküldöm.